ao gvs pes sdi seniori goranin

HabjanovacDana 06. svibnja bili smo pozvani na proslavu dana sela Habjanovac od Predsjednika vijeća MO Nenada Raosavca, a u suradnji s mojom susjedom Zdenkom Stilinović. Zašto ne ? Krenuli smo oko 10 sati iz Zagreba , sat vožnje do sela koje spada pod Općinu Dubrava, Zagrebačke županije. Dan je bio stvoren za jedan takav hedonistički izlet. Čista nirvana. Gdje ćeš bolje , okupan suncem uz puno zelenila, mirisa poljskog cvijeća i promocije čiste prirode i velikog potencijala seoskog turizma ( potencijali su veliki samo treba ih prepoznati).
 
Prošli smo kraj table Cugovec( znate onu reklamu za pivu ?) stigli u Habjanovac kroz brdo zelenila i šume u malo pitomo selo okupano suncem i gle čuda novim asfaltom do Društevnog doma koji ima potencijal za svaki oblik druženja, Jedini problem koji je nastao da je prilikom asfaltiranja ispod asfalta "pukla cijev" pa se nismo tamo mogli parkirati da "ne propadnemo", ali izvođači radova uredno su nas na to crvenom bojom opomenuli " Pukla je cijev",. Pa nek se zna, bolje spriječiti nego liječiti, a osim toga malo crvene boje upozornja i nisu neke pare. Možda bi tako trebalo i u Zagrebu lijepo ljude opomenuti - "pazi rupa", "pazi da ne upadneš u šaht" itd itd. Iako je dom nezavršen ima svoju dušu koju smo podebljali manjom izložbom slika Foto kino kluba pl. društva HPD "Zagreb-Matica" , a za sve ostalo pobrinuli su se dobri domaćini koji su u veselom ozračju pripremili odličan gulaš s domaćom tjesteninom koji se zalio i domaćom kapljicom trseka ovog kraja. Upoznali smo OPG "Zlatne ruke" -gđu Bončić uz izradu domaćih pripravaka od ljekovitog bilja, bilo je tu kremica, te raznoranih drugih delicija - sokova, kolača, tjestenine (domaća jajca i domeće koprive).
 
A nakon svega tu je bila i nenadmašna gđa Gregurek iz Udruge za ekologiju "Eko-Tila" koja nam je pokazala kako od starih i odbačenih predmeta svojim idejama i ručicama stvoriti nešto čarobno, novo. O torti gospođe Ljubice bolje da ne govorim - jednostavno sam se urokala unosom visoko kaloričnih sastojaka ( ali nije mi žal - "domače je domače"). A tek sir i vrhnje, domaći kruh, ma ne bolje da Vam ne pričam, mogu samo reći da onaj tko nije bio može mu biti žal , ali nadam se da ćemo izlet ponoviti .Još jednom VELIKO HVALA SELU HABJANOVAC i svim ljudima dobre volje , a ostalo govore slike ! Nadam se da je ovo početak jednog lijepog druženja.
 
Mirjana Hudoletnjak
član Hrvatskog planinarskog društva
"Zagreb-Matica"
 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.