Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: informacije@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

gvspessdiseniorigoranin   ture 

 

pl skola 2020 najavaHPD Zagreb-Matica organizira svake godine opću proljetnu planinarsku školu za svoje članstvo.

Novim članovima koji žele upisati proljetnu planinarsku školu preporučamo pohađati laganije izlete našeg Društva i prije početka planinarske škole, kako bi stekli neophodno početno iskustvo društvenog planinarenja u većoj organiziranoj skupini.

Termini obaveznih predavanja su srijedom u večernjim satima od
19 do 22 sata (1x tjedno, 4x mjesečno).Vikendima se ide na obavezne izlete i pokazne vježbe.

Planinarska škola s obzirom na intenzivni dvomjesečni ritam rada traži ulaganje dodatnih napora polaznika pored svakodnevnih obaveza, tako da preporučujemo upis u pl. školu samo onim članovima koji će to moći zadovoljiti.

Za vrijeme trajanja planinarske škole tražimo od polaznika škole da se suzdrže od ostalih outdoor aktivnosti, i NEMA drugih planinarskih izleta !

Upisom u pl. školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča.

Preporučujemo obaviti preventivni zdravstveni pregled za rekreativne sportaše u Centru za preventivnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Vidi letak na http://www.stampar.hr/sites/default/files/sluzbe/docs/2015/sport_za_sve-preventivni-pregledi-rgb.pdf

U 2020. godini upisujemo 90 polaznika. Upisi u 43. planinarsku školu počinju 3. veljače 2020. i traju do popunjenja upisne kvote. Upisi u pl. školu se mogu obaviti samo dolaskom osobno u kancelariju Društva, te uz popunu pristupnice i podmirenje „školarine“.

Polaznici planinarske škole, moraju kao što je rečeno, biti članovi našeg planinarskog Društva.

Nakon uspješno položenog završnog ispita, polaznicima planinarske škole dodjeljuje se verificirana DIPLOMA HRVATSKOG PLANINARSKOG SAVEZA (HPS) O ZAVRŠENOJ PLANINARSKOJ ŠKOLI.

Rezultati 42. planinarske škole 2019. - od upisanih 108 polaznika, uvjete za izlazak na usmeni ispit zadovoljilo je 74 polaznika, koji su ispitu pristupili, položili i zaslužili HPS diplomu planinarske škole. Prolaznost je znači ove škole 68,5% (74 od 108).

U 43. pl. školi predviđeno je 13 dana terena – 2 jednodnevne pokazne vježbe, jednodnevni edukativni izleti na Medvednicu, Samoborsko gorje, Ćićariju i Velebit, dvodnevne akcije u Gorski Kotar (GPP) i na Dinaru (najviši vrh R.Hrvatske), te trodnevni prvomajski izlet zeleno-plave opcije na otoke Krk, Cres i Lošinj.

UVJET ZA PROLAZAK NA ISPIT : Obavezno odraditi kao minimum - obje jednodnevne pokazne vježbe i 6 dana terena/izleta   (...stoga preporučujemo upis u pl. školu samo onima koji će to moći zadovoljiti.)

Informaciju dao :
Voditelj planinarske škole
Bruno Šibl

Prikupljanje arhive

Mole se svi koji posjeduju staru dokumentaciju vezanu uz Društvo (tekstove, fotografije, značke i sl.) da dostave isto na posudbu ili trajno čuvanje u Društvu.
Info: 098/202-254.

markacisti plan 2021

pl edukacija1

sport za sve1

 

tjelesna aktivnost

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.