ao gvs pes sdi seniori goranin

 
P1700228Dragi planinari,
u nedjelju 30. rujna 2018., tradicionalno na Puntijarki, obilježili smo "Dan Društava", odnosno 70 godina, sada već viševjekovnog postojanja drage nam Matice, koju volimo i s ponosom ističemo sve njene vrednote, kao i pripadnost njoj, stoga: Živjela Zagreb - Matica!

Što napisati o ovom velikom Danu?
Obilje sunca, mnoštvo planinara i inih gostiju, mnoštvo gimnazijalaca i srednjoškolaca, uz obilje graha, sve čista i zdrava "pozitiva", garnirana odličnom svirkom sastava "Duo Veronika", koji su proslavi dali ritam i svekoliki glazbeni te plesni poticaj. A nama, planinarima Zagreb- Matice, da se osjećamo istinskim svečarima, ponosnim što s dragim nam gostima - planinarima iz Lijepe naše, a i inozemstva, te svim drugim znanim i neznanim, dobrodošlim pojedincima, možemo podijeliti radost što postojimo kao Društvo, te radost zajedništva.Hvala svima koji su nam se pridružili i s nama proslavili naš najveći Dan!

Opširnije...

 
1Funchal03aUvijek su me privlačili daleki usamljeni otoci. Na Jadranu sam se najbolje osjećao na Susku i Palagruži. Nedavno otvorih Web stranicu Zagreb Matice. Madeira! Idem. Presudile su dve stvari. Prvo, spava se u istom hotelu i ne treba svaki dan pakirati. Drugo, hoda se. I to na najviše vrhove. Ako se posreći i raziđu se magle, odozgo ću vidjeti crtu oceana na sve četiri strane svijeta. A i vodstvo je OK. Toni je već bio tamo. Tu je i Bruno, strog i pedantan. Mora štimati.

Idemo. Busom do Beča i uskoro smo u zraku. S prozora pokušavam prepoznati alpske vrhunce, prekrivene snijegom. Baš i ne ide. U Lisabonu presjedamo i letimo za Madeiru. Tamo je zračna luka povrh mora. Ciklona nas baca lijevo desno i slijetanje prati pljesak pomalo ustrašenih putnika. Naš hotel se zove Windsor. Simbolika. Portugalci su navek bili dobri s Englezima.

Opširnije...

 
P1610024Dana 24. rujna 2017., tradicionalno na Sljemenu- Puntijarci, obilježili smo i proslavili 69 godina postojanja našeg planinarskog Društva " Zagreb - Matica ".
Ovogodišnjoj proslavi priključio nam se Zagrebački savez sportske rekreacije "Sport za sve", a dragocjenu potporu i angažman proslavi dali su zaposlenici-aktivisti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Veleučilišta Velika Gorica, koji su našim planinarima vršili provjeru krvnog tlaka, vida i šećera u krvi.

Opširnije...

 
JerihonO Izraelu smo svi ponešto znali, imali manja ili veća očekivanja i zasigurno je većina nas imala u planu jednom posjetiti ovu veličanstvenu zemlju. Kada je u jesen 2016. najavljena tura koja će osim klasičnih kulturološko-biblijskih lokaliteta uključivati i planinarenje, bilo je sigurno da je to tura koja se ne propušta. Sve ljepote koje smo vidjeli i trenuci koje smo doživjeli dokazali su da smo bili u pravu. Skupilo nas se 36 planinara, uglavnom iz HPD-Zagreb Matica, a vodili su nas iskusni vodiči Toni Bikić i Bruno Šibl.

Opširnije...

HabjanovacDana 06. svibnja bili smo pozvani na proslavu dana sela Habjanovac od Predsjednika vijeća MO Nenada Raosavca, a u suradnji s mojom susjedom Zdenkom Stilinović. Zašto ne ? Krenuli smo oko 10 sati iz Zagreba , sat vožnje do sela koje spada pod Općinu Dubrava, Zagrebačke županije. Dan je bio stvoren za jedan takav hedonistički izlet. Čista nirvana. Gdje ćeš bolje , okupan suncem uz puno zelenila, mirisa poljskog cvijeća i promocije čiste prirode i velikog potencijala seoskog turizma ( potencijali su veliki samo treba ih prepoznati).

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.