ao gvs pes sdi seniori goranin

 
Fliss orijentacijaAutor: Mladen Fliss
 
HPD "Zagreb-Matica" već 38. godinu za redom održava Planinarsku školu. Isto toliko dugo predaje se i orijentacija u programu te škole. Oblikovanje nekog teksta koji bi popratio ta predavanja i vježbe bio je motivacija da se napiše i priručnik na tu temu, uz pokroviteljstvo i poticaj HPD "Zagreb-Matice" i kolega planinara. To i nije prvi priručnik te vrste koji je autor napisao. Prije 20-tak godina izdana je knjižica istog autora na temu orijentacije pod nazivom "Putovanje Pere Puža", a prošle godine izdana je i skripta za internu upotrebu u "Matici" istog ovog autora. Dakle, ovo je treće izdanje na temu orijentacije.
 
Sadržaj priručnika u potpunosti je usklađen sa programom predavanja i vježbi iz orijentacije, uz pomoć karte, kompasa i satelitske navigacije. Priručnik je od pomoći svima onima koji namjeravaju u prirodu poći izvan označenih staza i puteva. Tim više što već dugi niz godina nije izdano sveobuhvatno štivo ovakvog sadržaja, a tom slijedu godina mnoge stvari su se promijenile.
 
O PRIRUČNIKU:
- teme klasične planinarske orijentacije
- kartografija te orijentacija pomoću uređaja satelitskog pozicioniranja
- oblik suženog A5 formata /pogodan za nošenje na izlete/
- meki uvez, plastificire korice, 76 stranica teksta i ilustracija u boji.
 
O AUTORU:
- diplomirao geofiziku na PMF u Zagrebu
- bavi se astronomijom i nautičkim sportom
- instruktor, predavač i dugogodišnji planinar
Priručnik je moguće nabaviti u prostorijama HPD“Zagreb-Matica“.
 
Zagreb, prosinac 2015.
 
tekst:
Anton Bikić

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.