Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: informacije@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

    sl1a    uplata donacija1 

 

gvspessdiseniorigoranin   ture 

 

PROVJERITI EPIDEMIOLOŠKE MJERE!

 

Komisija za zaštitu prirode pri Hrvatskom planinarskom savezu je nakon dugogodišnje pauze tijekom dvaju vikenda u listopadu 2021. godine organizirala tečaj za čuvara planinske prirode. U Nacionalnom parku Risnjak okupila se grupa planinara - zaljubljenika u prirodu, njih tridesetak, voljnih odvojiti svoje vrijeme i slušati stručna predavanja vezana za zaštitu planinske prirode i družiti se na izletima u prirodi.


Organizator tečaja, pročelnik Komisije za zaštitu prirode je Davor Škrlec, član HPD Zagreb-Matica, a na tečaju su bili najzastupljeniji upravo članovi našeg društva – Zagreb-Matice, njih osmero. Tako možemo s radošću istaknuti da su uspješno položili ispit, napisali esej te stekli stručni naziv čuvara planinske prirode. To su: Ivanka Krolo, Dajana Krnek, Tarik Sedić, Tihana Stipica (Gorsko-visokogorska sekcija), Sanja Škrlec, Davor Škrlec (Planinarsko-ekološka sekcija), Antonija Milovac i Tanja Grivičić (Sekcija društvenih izleta).


Na međunarodni dan planina 11. prosinca svečano su uručene diplome svim polaznicima. Gostoprimstvo je tom prilikom iskazala HPD Zagreb-Matica te smo se okupili u planinarskom domu Ivan Pačkovski, popularnoj Puntijarki. Uz pozdravnu riječ Darka Berljaka, predsjednika HPS-a, i Antona Bikića, predsjednika HPD Zagreb-Matica, te uz prigodnu zakusku i druženje obilježili smo svoj planinarski praznik i završetak tečaja.


Također, s obzirom na velik interes koji je iskazan prilikom prijava za održani tečaj, Komisija za zaštitu prirode HPS-a najavila je da će se sljedeća generacija moći pridružiti zajednici čuvara planinarske prirode na tečaju koji je planiran za iduću jeseni. Pratite stranice HPS-a i Facebook stranice Matice gdje će biti objavljeni termini za prijavu.

 

1  2  3  4

 

 

Planinarske obilaznice HPD Zagreb-Matica

Goranski planinarski put    Planinarski put Velebno    Seniorski planinarski put    4 godišnja doba na Puntijarki    Abeceda hrvatskih vrhova    Sveti vrhovi hrvatskih planina

 

Planinarski pohodi HPD Zagreb-Matica u 2022. godini:

15.5.2022. (nedjelja) 13. Pohod po planinarskom putu Velebno (PPV) 
12.6.2022. (nedjelja) 19. Pohod po Goranskom planinarskom putu (GPP) – KLEK 
25.9.2022. (nedjelja) 10. Pohod Petrićeva-Puntijarka 
16.10.2022. (nedjelja) 24. Pohod po Seniorskom planinarskom putu SPP (kroz Samoborsko i Plešivičko gorje)

Prilog o Općoj planinarskoj školi i o HPD Zagreb-Matica u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" (HRT)

 

Prikupljanje arhive

Mole se svi koji posjeduju staru dokumentaciju vezanu uz Društvo (tekstove, fotografije, značke i sl.) da dostave isto na posudbu ili trajno čuvanje u Društvu.
Info: 098/202-254.

45. opća planinarska škola

markacisti plan 2021

obiteljska2
 Iskoristite pogodnost

pl edukacija1

Osmero članova HPD Zagreb-Matica položilo ispit za čuvara planinske prirode

Opširnije...

znak cuvara prirode1

 

sport za sve1

 

tjelesna aktivnost

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.