15.07.2020.  Pohodi na Klek

Na Kleku su ispenjani neki klasici... Dragmanov smjer i HPD 90.

25.06.2020.  Post-koronarno penjanje

Nakon dvomjesečnog koronarnog lockdowna, konačno nam je omogućen povratak u veliku stijenu!

Penjao se Mosoraš, još ponešto u Bribiru i Paklenici, skočilo se i do Alpa na Kogel, a tko je mogao odradio je dugometražnu Paklenicu.
Jedan omnibus izvještaja prvih par vikenda, povratak na Kogel, i dva duuuga vikenda u Paklenici.

12.03.2020.  Natrag na stijenu

Kalendarski je još zima, ali već se da penjati u Paklenici pa onda opet još malo u Paklenici, no prava avantura zbila se u okolici Bribira.

17.02.2020.  Stigla je zima...

A kako ne tučemo cepinima samo po umjetnoj stijeni, pročitajte izvještaje iz Teranove, masovke u Slovenskoj smeri na Triglavu te Prevčeve smeri u Stenaru.

04.02.2020.  Ljetna Alpinistička Škola 2020. - PRIJAVE

Počele su prijave za ljetnu alpinističku školu koja će se održati ovog proljeća!
Prijaviti se možete putem web forme ili osobno na sastanku odsjeka u prostorijama Zagreb Matice, Petrićeva 4, svaki ponedjeljak između 20 i 21 sat.

Vidimo se!

Link za prijavu.

04.02.2020.  Ledni kup SHS

Kako je bilo na tekmama Lednog kupa SHS gdje su se okušali i naši članovi možete pročitati ovdje i ovdje.

03.02.2020.  Biokovo

Na tradicionalni alpinistički memorijal Glavno da se klajmba uputio se pravi konvoj AOMatičara. Kako smo proveli 4 prekrasna dana možete saznati ovdje.

I taman kad smo pomislili kako bi to bilo dobro što prije ponoviti, prilika se ukazala.

03.02.2020.  Dugo toplo ljeto 2019.

Počelo je ljeto, a s njime i prebacivanje na alpske stijene (jer ipak smo mi nekakvi alpnisti, ne!?). Kranjec nam donosi izvještaj sa ad hoc izleta na Veliki Draški Vrh, Iva P. se skitala po boulderima u okolici Pariza, a zatim po švicarskim alpama, o čemu možete pročitati ovdje, a na AOM masovski na Vršiču u mnoštvu ispenjanih smjerova Ivona je prošla kroz smer Debelakove.

To ljeto smo u velikom broju napali Dolomite... izvanredno lijepo vrijeme maksimalno smo iskoristili o cemu pisu Bejuk (Dolomiti, Pizevi razni) te Koki i Domina (Dolomiti). U isto to vrijeme Glumac se smucao oko Chamonixa.

Nakon Dolomita vraćamo se domaćim stijenama... penjali smo na Dabarskim kukovima, otkrivali čari radijatora na Božinom kuku, a neki su iskoristili priliku i za ponavljanje školskih tehnika :-).

Naš najmlađi as ljeto je proveo u Americi.

Za kraj kalendarskog ljeta probijali smo se kroz klekovinu na Vežici.

02.02.2020.  Dražesni praznici lipanjski

Lipanjsko spajanje praznika grupica nas iskoristila je za otkrivanje čari i krušljivosti stijena Kozjaka te liječenje psihe u Paklenici. Koki je istaknuo kandidaturu za Drvena krila, a svoje dojmove sastavio je i Zeko.

Bojči i Jagor su pak odlučili pospajati sve moguće i potegnuti do Dolomita.

01.02.2020.  Proljeće u Paklenici

Početak proljeća 2019. proveli smo u Paklenici. Prvo jedan mali izletić za zagrijavanje, a zatim već tradicionalno okupljanje 'Starkelja'.

Copyright © 2013 AO HPD Zagreb-Matica.