26.10.2020.  GDSK 2020.

Ove godine održan je jubilarni 10. memorijal "Glavno da se klajmba" na Biokovu. Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji okupilo se mnoštvo penjača iz cijele zemlje...

Svoje dojmove sastavili su Sabo i Zeko, a Glumac i Tomašek složili su kratke video uratke. Enjoy!

15.07.2020.  Pohodi na Klek

Na Kleku su ispenjani neki klasici... Dragmanov smjer i HPD 90.

25.06.2020.  Post-koronarno penjanje

Nakon dvomjesečnog koronarnog lockdowna, konačno nam je omogućen povratak u veliku stijenu!

Penjao se Mosoraš, još ponešto u Bribiru i Paklenici, skočilo se i do Alpa na Kogel, a tko je mogao odradio je dugometražnu Paklenicu.
Jedan omnibus izvještaja prvih par vikenda, povratak na Kogel, i dva duuuga vikenda u Paklenici.

12.03.2020.  Natrag na stijenu

Kalendarski je još zima, ali već se da penjati u Paklenici pa onda opet još malo u Paklenici, no prava avantura zbila se u okolici Bribira.

17.02.2020.  Stigla je zima...

A kako ne tučemo cepinima samo po umjetnoj stijeni, pročitajte izvještaje iz Teranove, masovke u Slovenskoj smeri na Triglavu te Prevčeve smeri u Stenaru.

04.02.2020.  Ljetna Alpinistička Škola 2020. - PRIJAVE

Počele su prijave za ljetnu alpinističku školu koja će se održati ovog proljeća!
Prijaviti se možete putem web forme ili osobno na sastanku odsjeka u prostorijama Zagreb Matice, Petrićeva 4, svaki ponedjeljak između 20 i 21 sat.

Vidimo se!

Link za prijavu.

04.02.2020.  Ledni kup SHS

Kako je bilo na tekmama Lednog kupa SHS gdje su se okušali i naši članovi možete pročitati ovdje i ovdje.

03.02.2020.  Biokovo

Na tradicionalni alpinistički memorijal Glavno da se klajmba uputio se pravi konvoj AOMatičara. Kako smo proveli 4 prekrasna dana možete saznati ovdje.

I taman kad smo pomislili kako bi to bilo dobro što prije ponoviti, prilika se ukazala.

03.02.2020.  Dugo toplo ljeto 2019.

Počelo je ljeto, a s njime i prebacivanje na alpske stijene (jer ipak smo mi nekakvi alpnisti, ne!?). Kranjec nam donosi izvještaj sa ad hoc izleta na Veliki Draški Vrh, Iva P. se skitala po boulderima u okolici Pariza, a zatim po švicarskim alpama, o čemu možete pročitati ovdje, a na AOM masovski na Vršiču u mnoštvu ispenjanih smjerova Ivona je prošla kroz smer Debelakove.

To ljeto smo u velikom broju napali Dolomite... izvanredno lijepo vrijeme maksimalno smo iskoristili o cemu pisu Bejuk (Dolomiti, Pizevi razni) te Koki i Domina (Dolomiti). U isto to vrijeme Glumac se smucao oko Chamonixa.

Nakon Dolomita vraćamo se domaćim stijenama... penjali smo na Dabarskim kukovima, otkrivali čari radijatora na Božinom kuku, a neki su iskoristili priliku i za ponavljanje školskih tehnika :-).

Naš najmlađi as ljeto je proveo u Americi.

Za kraj kalendarskog ljeta probijali smo se kroz klekovinu na Vežici.

02.02.2020.  Dražesni praznici lipanjski

Lipanjsko spajanje praznika grupica nas iskoristila je za otkrivanje čari i krušljivosti stijena Kozjaka te liječenje psihe u Paklenici. Koki je istaknuo kandidaturu za Drvena krila, a svoje dojmove sastavio je i Zeko.

Bojči i Jagor su pak odlučili pospajati sve moguće i potegnuti do Dolomita.

Copyright © 2013 AO HPD Zagreb-Matica.