Paklenica, Leva tržiška i Karamara

31.03.2014, autor Turbo

Natrpalo nas se tri auta: Irina, Zeko, Didi, Mateljan, Ana, Bunika, Joško, Mrkus, Željka, Davorka, Krakićka i ja. U subotu navečer nam se pridružio i Daniel koji je došao iz Splita.

Došlo je dosta poznate ekipe - Velebitaša, Željezničaraca, Riječana, Puležana, Varaždinaca...

U subotu smo se raštrkali naokolo, Irina i Zeko su popeli CK i Boru, Mateljan i Didi Nosorog, Ana, Bunika, Željka i Davorka Sjeverno Rebro, Joško i Mrkus CK i Kosovo, a Krakićka i ja se zaputismo u Levu Tržišku u stup Anića kuka.

Smjer je fakat super, jedan od lijepših koje sam penjao, baš mi je onako fino legao. Prvi 5c cug smo razlomili u dva, prvo štandanje odmah kraj drveta. Mislim da je odluka sasma dobra jer je trenje u tom našem drugom cugu bilo veliko, da je išlo skroz odozdola, ne znam kako bi to izgledalo. Ključni 6a+ cug je ono što bi se reklo "bombončić".

Moglo bi se reći da je konstantan jer se ozbiljno penje do ključnog detalja nakon kojeg je kraći lakši dio do štanda. Dobro je pospitano, a ima i hrpa klinova. Mi smo imali 14 kompleta i sve se ukopčalo u spitove tako da ako netko planira kopčati i klinove, nek ih nosi više :) Dalje ide 5a cug koji je isto ok, penjanje, nije šetnja, a onda 4b+ cug koji se nastavlja na Brid za veliki čekić pa treba gledati u desno i na vrijeme spaziti prečku koja je na početku "Brida". Zadnja poslastica smjera je to prečkanje u drugu stranu s blagim otpenjavanjem :) Nije nikakav problem, ali izgleda frkovito :)

Uglavnom, smjer je definitivno za preporučiti, užitak garantiran, no treba biti upenjan, nije šetnja. Iako smjer je Frančekov, ocjene stoje, ne čini mi se potcjenjen :)

Iako smo mislili taj dan ispenjati još nešto, nismo stigli, a jednim dijelom nam se nije ni dalo :) Em smo kasno krenuli penjati (oko podneva), em nam je cijeli uspon i silaz potrajao.

Dolje smo sreli Irinu i Zeku kako se sunčaju, a onda na stazi sreli još ekipu iz Rebra, kao da smo se dogovorili da se dolje nađemo :)

Poslije kod Dinka piletina, pivo (kola), gitara i relativno rani odlazak na spavanje.

U nedjelju rano ustajanje, no kako to ponekad biva, kasni odlazak na penjanje.

Irina i Zeko u Spit Bull (i Aigora ?), Marko i Ana u Nosorog, Joško i Mrkus u kombinaciju Watersong - Sjeverno rebro, veselo društvance Didi, Mateljan, Daniel, Željka i Davorka u Kanjonski, a Krakićka i ja u Karamaru.

Karamaru sam već sam penjao, lijep smjer s par detalja, a ostalo je baš lijepo penjanje, baš sam guštao. Taman kad smo došli na vrh Karamare, naletismo na ekipu iz Kanjonskog koja je štandala odmah blizu :) Ja sam Maji još na početku predložio da nastavimo po Kanjonskom, em da ne moramo abseilati po Karamari (zadnji put nam je zapelo uže pa sam morao opet penjati na slobodan kraj, a i hrpi ljudi koje znam je isto zapelo), em da budemo uz ekipu iz Kanjonskog ako se negdje zaluta pa bude trebalo uskočiti i tak to...

Taman je Davorka otišla dalje, "nestalo joj užeta" prije štanda, pa će nešto improvizirati, trojka Didi, Mateljan i Daniel šćućureno čekaju na štandu već im je dosadno, ja se pitam kud će ova gore, reko ajmo mi stići Davorku pa preuzet vodstvo biti ćemo brži u traženju "pravog smjera" :) Iako, nitko od ekipe nije bio siguran da je to kud su svi planirali
ići uopće Kanjonski :) I tak, Krakićka i ja se uvalili ispred trojke i produžili im agoniju na štandu, prestigli Dav i Željku i krenuli u traženje pravog puta. Meni je to sve bilo nekak poznato jer sam već penjao Kanjonski, taj prvi dio se skroz podudarao sa Željkinom skicom i djelomično sa skicom iz vodiča. A poslije svaka pokazuje drugačije. U svakom slučaju prošli smo istim putem kao i kad sam ja prvi put išao, ali svejedno nitko ne zna što smo mi to na kraju penjali. Jel to Kanjonski, jel to bio Cirkus ili što već. Ako nije bio Kanjonski onda treba sve skice zapalit i nacrtat nešto novo :P
Meni je uglavnom bilo zabavno to svo druženje i zezancija u smjeru.

Nakon penjanja kod Dinka na klopu i cugu pa pravac Zagreb.

Uglavnom, super proveden vikend, vrijeme prekrasno, dobra ekipa i druženje.

Inače, najpenjaniji smjerovi vikenda nisu bili Nosorog i Sjeverno rebro nego BWSC :) Bilo ekipe na treningu, koliko se čini, rekord će biti opet oboren.

Eto.


Tagovi:   Paklenica   Leva tržiška   Karamara   Kanjonski  
Copyright © 2013 AO HPD Zagreb-Matica.