Često postavljana pitanja

O odsjeku

Kad i gdje su sastanci?
Ponedjeljkom u 20:00 u prostorijama HPD Zagreb-Matica, ulica Frane Petrića 4/II.

Mogu li doći na sastanak ako nisam član društva ?
Naravno. Svi su dobrodošli bez obzira penju li ili ne :). Obično gledamo fotke sa prijašnjih izleta ili dokumentarce pa su sastanci zanimljivi i onima koji se aktivno ne bave penjanjem.

Da li organizirate izlete?
Izlete ne organiziramo unaprijed. Obično se u ponedjeljak iznesu mišljenja kud bi tko išao, a onda se uglavnom dan-dva prije vikenda pogleda prognoza i detaljnije dogovori tko kuda ide. Ne organiziramo autobuse ili nešto slično. Uglavnom idemo osobnim automobilima.

O školi

Koliko traje škola?
Škola traje oko mjesec i pol do dva mjeseca, ovisno o meteorološkim uvijetima vikendima za vrijeme trajanja škole.

Koliko košta škola?
Do sada je koštala 800 kuna za studente i nezaposlene odnosno 1100 kn za zaposlene što NE uključuje troškove prijevoza, smještaja i hrane. Dakle polaznik škole se sam treba pobrinuti za prijevoz, smještaj i hranu. Uvijek se gleda da se što jeftinije prođe pa obično putujemo osobnim automobilima tako da dijelimo troškove prijevoza. Također koliko je to god moguće spavamo na otvorenom ili u kampovima.

Što moram imati od opreme za školu?
Za uspješan završetak škole nije nužno imati penjačku opremu, ali je poželjno da polaznik ima vlastitu opremu. Od odjeće je dobro imati nekakvu staru trenirku koju nije šteta uništiti :) Penjačice su poželjne jer olakšavaju penjanje. Također za izlete dobro dođu karimat, vreća za spavanje i šator (ili bivak vreća). Pojas, spravu za osiguravanje, uže i ostalu penjačku opremu dobit ćete na izletima, no bilo bi poželjno da koristite svoju ako ju imate.

Da li je teško završiti školu?
Školu nije teško završiti ako pažljivo pratite predavanja te praktični dio na izletima. Bitno je da naučite sigurno penjati i sigurno upotrebljavati penjačku opremu.

Što ako ne budem mogao/mogla nešto popeti na školi?
Na školi je bitno da usvojite znanje, a ne da penjete nekakve teške ocjene. Nitko vas neće tjerati da penjete smjerove izvan vaših mogućnosti.

Koliko ljudi padne na ispitu? :)
Na ispitu se obično ne pada. Zato se potrudite da ne budete u skupini rijetkih. :)

Copyright © 2013 AO HPD Zagreb-Matica.